„Санкциите, наложени от САЩ, са сериозен сигнал отвън към българските правоохранителни органи и институции, че трябва да си свършат работата и да стигат до “политическия чадър”, който през годините покровителстваше този модел на корупция. Защо винаги трябва някой отвън да ни решава проблемите?”. Това заяви пред журналисти лидерът на БСП Корнелия Нинова. Тя беше категорична, че споменаваният от САЩ лидер, който е бил подкупван от Васил Божков, не е тя.

“Винаги сме гледали на отношенията между България и САЩ през призмата на българския национален интерес. Имало е случаи, в които сме били критични към решение, като например това за купуването на F-16, но в този случай санкциите, наложени на физически лица и фирми, са сериозен принос към борбата с корупцията и паралелната държава в България”, уточни тя. По думите й истинското разследване трябва да стигне до края. „Да се покажат политическите сили, които поддържаха този модел през годините”, заяви тя. Актът, подписан от Джо Байдън, поставя пред нас 3 въпроса, смята Нинова.

Снимка: БГНЕС

„Първо, правоохранителните органи явно не са си свършили работата, за да получаваме отвън такива санкции. Второ, главният прокурор Иван Гешев, на база на тези данни, да започне мащабни разследвания на посочените случаи и този път да се стигне докрай. И трето, този сигнал е не просто антикорупционен, той е политически”, заяви още лидерът на БСП. Според нея прокуратурата има предостатъчно работа по борбата с корупцията.


Share Follow

Leave A Reply