Централната избирателна комисия (ЦИК) изтегли номерата на партиите и коалициите в бюлетината за предстоящите парламентарни избори. До 15 юни ЦИК трябва да определи условията и реда за гласуване на хората под карантина. Същият е срокът и за подаване на заявления за гласуване от българите зад граница.

снимка: БГНЕС

1- Движение „Заедно за промяна”

2 – ПП „Свобода”

3 – Български национален съюз „Нова демокрация”

4 – БСП за България

5 – Коалиция ГЕРБ – СДС

6 – „Атака”

7 – Движение за права и свободи

8 – „Изправи се! Мутри вън!”

9 – ПП МИР

10 – БТР – България на труда и разума

11 – „Възраждане”

12 –  „Подем”

13 – БРИГАДА

14 – „Пряка демокрация”

15 –  Гражданска платформа „Българско лято”

16  – „Българските патриоти” (ВМРО, Воля, НФСБ)

17 – „Ляв съюз за чиста и свята република”

18 – „Партия на Зелените”

19 – „Национално обединение на десницата” (КОД, БЗНС, БДФ, СЕК)

20 – „Глас народен”

21 – ПП „Републиканци за България”

22 – „Има такъв народ”

23 – „Демократична България”

 

От ГЕРБ смятат, че номер 5 трябва да напомня на опонентите им за победите на партията на избори. „Номер 5 трябва да напомни на нашите опоненти, че имаме пет поредни победи на парламентарни избори и най-вероятно ще имаме и шеста. Иначе номерът няма никакво значение за нас. Значение има организацията на изборите. Към този момент Изборният кодекс на Станислав Трифонов се превръща в една пародия. Радев и Централната избирателна комисия на Радев мислят всякакви начини как да заобиколят собствения си Изборен кодекс”, смята Тома Биков.

„Надявам се да имаме минимум 16 народни представители в парламента, за да може да отстоява,е националните интереси за България. Партиите на протеста предават националния интерес”, смята Юлиан Ангелов от ВМРО.

снимка: БГНЕС

Мая Манолова пък бе категорична, че щом е записано в закона, машинното гласуване трябва да бъде осигурено. Кристиан Вигенин от БСП подчерта, че в партията вече се работи ефективно, активно и обединено. „В БСП не сме нумеролози. За нас не са толкова важни номерата в бюлетините, важно е да постигнем много по-добър резултат”, добави той.

„Демократична България” има ясна кауза, ние знаем кои сме, показали сме последователност и воля”, заяви лидерът на партията Христо Иванов.


Share Follow

Leave A Reply