“Като главен европейски прокурор се радвам да обявя, че следващата сряда ще бъде открита нова процедура по подбор на необходимите служители и изяснихме критериите, които потенциалните делегати трябва да изпълнят.”, това заяви главният европейски прокурор Лаура Кьовеши на брифинг. “Няма да се намесваме в работата на българската прокуратура, а ще сътрудничим”, каза още тя.

Снимка: БГНЕС

От думите й стана ясно, че се надява придвижването на делата да се ускори. “Прокуратура започна работа на 1 юни. Националните власти започнаха разследване на всички текущи дела. Трябва да решим дали да ги прододължим в Европейската прокуратура или да ги върнем на локалните власти. Започнахме да получаваме сигнали и жалби от различни държави, ако има нужда ще проведем разследване, под ние имам предвид еврипейският прокурор.”, каза тя.

Снимка: БГНЕС

Припомняме, че Лаура Кьовеши е на посещение в България по време, на което се срещна със служебния министър на правосъдието Янаки Стоилов, както и с главния прокурор Иван Гешев. Това е първото й посещение в страна членка като главен европейски прокурор.


Share Follow

Leave A Reply