С минута мълчание членовете на американския Конгрес почетоха паметта на починалите от COVID-19 в страната. Законодателите се събраха пред сградата на Конгреса, за да сведат глави за жертвите, а след това изпяха „Бог да благослови Америка“.

Повече от 600 000 души са починали от коронавирус в САЩ. До днес броят на починалите е 600 040. Повече от 33,4 милиона са случаите в национален мащаб от началото на пандемията. И макар новите случаи да са драстично по-малко, почти всеки ден битката с болестта губят стотици хора. Центровете за контрол и превенция на заболяванията заявиха миналата седмица, че броят на случаите е спаднал до най-ниските си нива от почти една година. Положителните тестове на седмична база са под 3% – един от най-ниските показатели от началото на широкомащабното тестване. Повече от 136 милиона души в САЩ – около 41 процента от населението – са напълно ваксинирани.

Малко повече от 51 процента от цялото население са получили поне една доза, а около 63 процента от хората на 18 или повече години са получили поне една доза, според CDC. Президентът Джо Байдън си е поставил за цел 70 процента от възрастните да са с поне една доза до 4 юли. За да стимулират хората да се ваксинират, властите обявиха всевъзможни лотарии и стимули – от безплатна бира до 1 милион долара.


Share Follow

Leave A Reply