Днес ще се срещнат президентите на Съединените щати и на Русия. Това ще бъде първата лична среща между Владимир Путин и Джо Байдън. Двамата лидери ще обсъдят отношенията между двете държави, както и актуални проблеми от международния дневен ред, предава бТВ.

снимка: БГНЕС

Сред темите на разговорите се очаква да бъдат контролът на оръжията, борбата с COVID-19, киберсигуронстта, случаят и отношенията с Беларус и Украйна. Президентът Байдън пристигна в Швейцария след участието си във форумите на Г-7, на НАТО и разговорите в европейските институции, на които Русия бе една от основните теми. Президентът Путин пътува тази сутрин за Женева.

снимка: БГНЕС

След разговорите двамата лидери ще говорят пред медиите поотделно. “Двамата лидери ще обсъдят отношенията между двете държави, както и актуални проблеми от международния дневен ред. Сред темите на разговорите се очаква да бъдат контролът на оръжията, борбата с COVID-19, киберсигуронстта, случаятНавални и отношенията с Беларус и Украйна.Президентът Байдън пристигна в Швейцария след участието си във форумите на Г-7, на НАТО и разговорите в европейските институции, на които Русия бе една от основните теми.


Share Follow

Leave A Reply