ГЕРБ представиха основни акценти от предизборната си програма пред синдикалните и работодателските организации. В срещата се включиха АИКБ, БСК, БТПП и КРИБ и др.

Снимка: БГНЕС

“Свършили сме куп добри неща, които няма как да бъдат “изчегъртани”, защото те са при хората.” Това заяви Томислав Дончев от ГЕРБ. “Ще ми се да се промени модусът, по който се прави политика. В последно време стремеж на голяма част от полтитическите субекти е да влязат в НС и да се накарат на някого”, коментира той. “Към програмата, която вече имахме възможност да дискутираме, има анекс.”, посочи още Дончев. Относно данъчния модел, той заяви, че е записано запазване на данъчния модел с отпадане на един данък, но има и нови предизвикателства, на които трябва да се обърне внимание. “Една от първите задачи на новото правителство трябва да е да се направи голяма дискусия по темата за данъците.”, изтъкна Дончев. По думите му данъците не трябва да се променят лесно.

Снимка: БГНЕС

“Най-важно е да има стабилно работещо правителство. Публичният транспорт трябва и ще е приоритетна тема. Фокусът се измества съвсем логично от училищното към висшето образование.” коментира още Дончев част от приоритетите в програмата на партията. Той уточни, че след направеното в сферата на училищното образование от ГЕРБ, съвсем логично е фокусът да се измести в посока на висшето образование.

снимка: БГНЕС

“Най-голямото предизвикателство за демокрацията е самият изборен процес. Има сериозни рискове за това как ще бъдат организирани изборите“, смята Дончев. Томислав Дончев обърна внимание и на Плана за възстановяване и развитие, призовавайки да не се допуска парите „просто да имат през икономиката, без да оставят добър ефект“. Ако има нова версия на плана, нека тя да бъде публикувана, призова Дончев служебното правителство. От ГЕРБ още веднъж заявиха намерение при евентуален техен 4-годишен мандат да изведат страната ни до 1000 евро средна работна заплата, 500 евро минимална, а средната пенсия да достигне 600 лв.


Share Follow

Leave A Reply