“Ще получим машините за гласуване на поносима за нас цена.” Това каза говорителят на ЦИК Цветозар Томов в интервю по БНР. „Имаше среща с министъра на финансите и имаме уверения, че ЦИК може да поиска допълнително финансиране в рамките на необходимостта да се покрият разходите по сделката със „Смартматик“, обясни той.

снимка: БГНЕС

Томов подчерта, че ЦИК няма намерение да харчи безразборно пари и ще се търси максимално изгодни за страната финансови условия за тази сделка. Той добави, че ще получим машините на цена, която е поносима за нас. „Ние търсим отново най-ефективния от гледна точка на разходите начин за транспортиране като се съобразяваме и с фактора време, защото имаме много малко време за организацията на работата“, заяви Томов.

снимка: БГНЕС

Според него трябва да се избегне за колкото се може повече машини използването на въздушен транспорт, който е значително по-скъп. „Машините, които са в Холандия ще бъдат превозвани със сухоземен транспорт до България“, поясни говорителят на ЦИК. „С изключение на секциите зад океани, другите машини също ще бъдат превозвани със сухоземен транспорт“, каза той.


Share Follow

Leave A Reply