За разлика от предишните избори, този път в деня на размисъл в Турция няма полицейски час и движението е свободно. До края на деня трябва да бъдат подготвени и запечатани всички 112 секции, а в 69 от тях трябва да бъдат монтирани и машини.

снимка: БГНЕС

В 10 часа започва запечатването на секциите в деня на размисъл в квартал Авджълар. И в двете секции ще трябва да бъдат монтирани и машини. Всички те се съхраняват пломбирани в генералното консулство, което отговаря за 65 секции от Бурса, до Чанаккале и Истанбул. При запечатването на секциите трябва да присъства и техник, посочен от компанията Сиела Норма. В 23 секции, за които отговаря консулството ни в Истанбул, ще има машини. За всяка от тях е посочено техническо лице – местен турски гражданин.

снимка: БГНЕС

Едва късно снощи беше установен контакт с всички, които ще поддържат машините в изборния ден. Също вчера вечерта стана ясен и списъкът с членове на секционни комисии. Все още няма точни указания къде да бъдат попълвани декларациите за вот в чужбина, които на предишните избори през април създадоха хаос и напрежение. Около 350 000 са гражданите с български паспорти в Турция, изселническите организации очакват 50 000 да дадат своя глас в неделя.


Share Follow

Leave A Reply