“Минимум 1 година държавата ще е в тотален застой. Спряха ремонтите на пътищата. Забавиха и „Тракия“ умишлено. Хората чакаха с часове на огромни опашки в жегите, а при нас ремонтът на магистралата щеше да е приключил на 1 юли. Сега имат за задача да източат и ББР с необезпечени кредити без никакви гаранции. А в чегъртането толкова се объркаха, че започнаха да уволняват собствените си хора в АПИ и МРРБ, които назначиха преди 30 дни. Вероятно това е разбирането за демокрация по комунистически. Регионалната министърка обвини собствения си шеф на АПИ в „плащания към приятелски фирми“. Нали Радев обеща, че ще бъдат прозрачни? Сега Комитова да каже кои са приятелските фирми!” Това заяви лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов.

“Трети ден след като торнадо нанесе сериозни материални щети върху домове и пътища в село Губеш, никой от държавата не е дошъл да види хората и да им помогне. Единствено кметът от ГЕРБ е до тях. Вместо да се занимават с глупости, управляващите незабавно трябваше да са свикали Комисията по бедствия и аварии или правителството вече да е отпуснало средства, с които общината да се справи с последствията от природната стихия”, заяви Борисов на посещение в Губеш.

“Вместо да се разхождат по жълтите павета от Министерски съвет до парламента и обратно, служебното правителство на Румен Радев да помогне на хората от Губеш, чиито домове пострадаха сериозно от торнадо. Ще ги изчакаме до петък. Ако не се погрижат за хората, ние от ГЕРБ ще отпуснем 100 000 лева от партийната субсидия. Средствата ще бъдат използвани за ремонт на покривите на къщите. Ще съдействаме и с намирането на строителни бригади”, каза още бившият премиер.


Share Follow

Leave A Reply