“Ние се намираме в ситуация, в която или да подкрепим правителството, или да се „наведем“, или да отидем на избори с Корнелия Нинова и да умрем. Виждате с каква пропорция намаляват гласовете на БСП с всеки изминал вот.” Това заяви Кирил Добрев от БСП пред бТВ. Той допълни, че през последните години диалогът между Нинова и членовете на партията е спрял и по тази причина част от социалистите протестираха пред централата на партията на “Позитано” с искане на оставката на Нинова.

„Само преди година бяхме протестна партия, а днес сме треторазрядна брокерска политическа сила и от нас нищо не зависи. Изходът от това е конгрес“, заяви Добрев. „Започваме да събираме подписи от редовите членове, за да съберем мнозинство за конгрес преди президентските избори“, допълни Добрев.

По думите му е добра идея БСП да подкрепи евентуално бъдещо правителство на „Има такъв народ“. „Факт е, че ние сме в изключително деликатна ситуация – финиширахме зле на последните два парламентарни избори. От една страна, да се пакетираме отново с ГЕРБ като опозиция виси, а от друга – да участваме в правителство, което има много неизвестни. В тази ситуация бих избрал да подкрепим едно ново правителство с различни хора“, каза още Добрев.


Share Follow

Leave A Reply