“Да поемат отговорност за това, което една година правят. Ние изчакахме вчерашния ден да видим дали ще се вразумят, не получихме писмо, не сме и очаквали. За втори път народът казва, че не иска тази партия (бел. ред. ПП ГЕРБ) да бъде изчегъртана. Направили сме толкова неща, че няма как да бъдат изчегъртани.” Това заяви лидерът на ПП ГЕРБ Бойко Борисов по време на брифинг в централата на партията.

Снимка: БГНЕС

“Изпълнителната комисия на ГЕРБ реши парламентарната група ГЕРБ-СДС да бъде в пленарната зала и да гласува „против“ проектокабинета на „Има такъв народ“, стана ясно още по време на брифинга на партията. „Партия ГЕРБ и СДС трябва да са максимално отдалечени от тези отровни партии на омразата. Изпълнителна комисия възложи на нашите депутати да влязат в залата, да си гласуват против правителството, защото всяка друга наша формула на добронамереност или на отговорност, би означавала да ни привързват с някои кукловоди, сценаристи или каквото и да било там други“, уточно Бойко Борисов.

Снимка: БГНЕС

“Не е направено за тези два месеца нищо друго освен това, което сме направили ние. Още нямаме План за възстановяване”, коментира още той работата на служебното правителство. “Политическите партии налагаха илюзията, че може да бъде създадено правителство без ГЕРБ. Демокрацията е голяма отговорност и демокрацията може да се упражнява от свободни хора, които мислят. В ЕС са преценили, че машиният вот може да се манипулира, затова го няма никъде”, посочи още Борисов. По думите му “кръстникът на всичко това е Румен Радев”. “Слушайки интервюто на г-н Трифонов, не си представям как ще продължат преговорите”, каза още Борисов по време на пресконференцията.

“Чух Христо Иванов да казва: “Ние свалихме ГЕРБ”. Ние изкарахме пълен мандат, явихме се на избори и спечелихме. ДПС преля на ИТН гласове, за да се доближат до нас, но не можаха да изчислят точно и спечелихме в България”, каза още Борисов. “Да, изборът е между две лоши неща, но за едното са гласували хората”, каза още той. “Да намерят формула и да си направят правителство, но да не ни замесват нас”, посочи бившият премиер.


Share Follow

Leave A Reply