„Въпросите за дипломите получават своето изясняване, но по-големите въпроси, се отнасят до дейността на Прокуратурата и нейното ръководство“, това каза министърът на правосъдието проф. Янаки Стоилов в отговор на въпрос от депутата Николай Хаджигенов за наличната информация по случая с дипломата и юридическата правоспособност на Иван Гешев.

снимка: БГНЕС

„В Министерството на правосъдието е налична информация единствено по отношение на проведения стаж и издържан теоретико-практичен изпит за придобиване на юридическа правоспособност“, каза още проф. Янаки Стоилов. Той заяви, че Иван Гешев е издържал изпита с оценка „Много добър“. Той допълни,че срокът за съхранение на документите за юридическа правоспособност е три години, а на протоколите за положилите изпит е пет години и те в момента не се съхраняват.

снимка: БГНЕС

„По отношение на въпроса за периода на обучение на г-н Гешев, от публикуваната в публичното пространство диплома, е видно, че същият е постъпил в 1989 г. и е завършил в 1994 г., т.е. той е преминал петгодишния курс за обучение“, обясни още служебният министър на правосъдието. „Както знаете, вероятно г-н Хаджигенов, има и други документи, отнасящи до завършеното образование и диплома на г-н Иван Гешев, но те вече могат да бъдат поискани от МВР и от МОН. Тези въпроси получават своето изясняване, но по-големите въпроси, се отнасят до дейността на Прокуратурата и нейното ръководството“, коментира министър Стоилов.


Share Follow

Leave A Reply