Депутатите гласуваха създаването на комисия за Буджака. „За“ гласуваха всички 202-ма народни представители. Комисията ще работи за срок от 3 месеца, като в нея всички парламентарни сили имат по двама представители. Председател на комисията ще бъде Джевдет Чакъров от ДПС, а за негов заместник бе избран Любен Дилов от ПГ на ГЕРБ – СДС.  Временната комисия ще трябва да установи факти и обстоятелства за незаконосъобразни действия и бездействия на компетентните органи на територията на защитената територия „Колокита“ в полуостров „Буджака“, попадащ в териториалния обхват на община Созопол. Темата породи напрежение в Народното събрание по време на изказванията.

снимка: БГНЕС

„Ние ще подкрепим създаването на тази комисия, така както подкрепихме комисията за Росенец. Това е елементарно, ясно и логично. Ще подкрепим и всяка комисия, която четиримата зелени в тази зала предложат за всяко друго извръщение с българската природа, било то на морето или в планината. Ще подкрепим всяка комисия, за да не издевателстват върху българската природа”, коментира Тошко Йорданов от ИТН.

снимка: БГНЕС

Десислава Атанасова от ГЕРБ заяви от парламентарната трибуна, че партията ще участва в комисията и ще номинира за представители в нея Младен Шишков и Любен Дилов. Тя изрази възмущение от поведението на депутатите, изказващи се от парламентарнта трибуна.

Георги Кадиев от БСП заяви, че 46-ото Народно събрание не е свършило нищо смислено и посочи, че проблемите, свързани с пандемията се неглижират.

 

 


Share Follow

Leave A Reply