„С ИБГНИ и ДБ не успяхме да направим правителство, защото в един момент се оказа, че имаме различия не какво да стане, а как да стане. Направихме много компромиси и жестове, но нито един от тях не беше разпознат“, това заяви пред БНР лидерът на „Има такъв народ“ Слави Трифонов.

снимка: БГНЕС

„Оказа се, че и двете партии изведнъж започнаха да изявяват претенции, които са неприемливи и неадекватни. Иванов искаше да одобрява всички представители на правителство. Той започна и да твърди, че съзира дългата ръка на ДПС”, каза още той.

снимка: БГНЕС

Трифонов е категоричен, че с ИБГНИ и ДБ са имали почти 100% съвместимост на целите – „съдебна реформа, и индексация на пенсии, и Плана за възстановяване, и евентуална COVID криза“, а експертите, които са били излъчени от партиите са достигнали до едни и същи заключения.

снимка: БГНЕС

„БСП започна да се държи по етичен и коректен начин, когато започнахме да преговаряме на експертно ниво, а ДБ и ИБГНИ започнаха да реагират по съвсем различен начин и възможността за съставяне на правителство се разпадна. Съществува възможност на третия мандат всички да се обединяват, да подкрепят и да създават правителство, което искат да е за 6 месеца. Защо точно 6 месеца, не знам, явно имат определен проект и планове“, каза още той. Трифонов остава категоричен, че ИТН няма да подкрепи правителство с мандата на третата политическа сила.

снимка: БГНЕС

Лидерът на ИТН коментира и подкрепата към президента Радев. „Ние издигаме наш кандидат за президент и той се казва Румен Радев. Законът и Конституцията ми дават това право. Той изпълва със съдържание нашата представа за президент. Той е нашият мажоритарен избор“, заяви той.

снимка: БГНЕС

Слави Трифонов коментира и предложения кабинет от ИТН, заявявайки, че „Николай Василев има опит в управление, в което неговите ходове бяха успешни. Той започна да работи с нас много месеци преди да се състоят изборите. Направи ми страхотно впечатление, изпълва със съдържание моята представа за това как трябва да изглежда един български министър-председател. Оттеглих този кабинет, за да направя компромис заради Христо Иванов и за „Изправи се, мутри, идваме и си отиваме“.

Снимка: БГНЕС

„Пламен Николов е част от ИТН и във второто предложение реших да заложа на хора, които познавам от повече време. Познавам го като характер, като отношение, като коректност и почтеност, като качества. И Исус Христос да бях предложил за министър-председател с 12 апостоли като кабинет, пак нямаше да има угодия“, каза още той.


Share Follow

Leave A Reply