Американската компания Facebook наложи забрана за всякакво съдържание, свързано с популяризирането на талибаните в нейната социална мрежа, както и в Instagram и месенджера WhatsApp, предава телевизионният канал CNBC.

„Талибаните са признати за терористична организация съгласно законодателството на САЩ и ние им забранихме да използват нашите услуги в съответствие с нашата политика за опасни организации“, каза говорител на компанията.

Тази забрана означава, че администрацията на социалната мрежа Facebook ще изтрие акаунти, принадлежащи на талибаните, както и тези страници, които поддържат и възхваляват забраненото движение. Каналът отбеляза, че движението разпространява посланията си през социалните мрежи от няколко години.

Въвеждането на ограничения за WhatsApp се затруднява от факта, че платформата за чат е напълно криптирана и Facebook няма контрол върху потребителските съобщения. Говорител на компанията обаче заяви, че ако Facebook „разбере, че в WhatsApp може да присъства лице или организация, които са обект на санкции, тогава ще бъдат предприети действия“.


Share Follow

Leave A Reply