Служебния премиер Стефан Янев обяви, че ще бъде дадена подкрепа и убежище на до 70 афганистански граждани заедно с техните семейства. „Тези хора са работили в българското посолство в Кабул. Даваме си сметка, че ситуацията е много динамична и самото изтегляне на тези хора от Афганистан ще бъден предизвикателство, но с ведомствения механизъм се надяваме да постигнем успех“, заяви Янев.

снимка: БГНЕС

„Взехме решение за удължаване на извънредната епидемична обстановка с три месеца. Регистрираме ръст на броя на заразените и хоспитализираните, заяви здравният министър Стойчо Кацаров. Срокът от три месеца се обосновава с четвъртата вълна на коронавирус и се има предвид и политическата обстановка у нас.

снимка: БГНЕС

Образователният министър съобщи след заседанието на МС, че утре ще бъдат качени насоките за действие в епидемична среда. „Обсъдени са детайлно с отрасловия съвет имаме пълното съгласие на всички отговорни страни. Наше задължение е като институция е да намерим правилния баланс, при които имаме максимално присъствено обучение, заяви Денков.


Share Follow

Leave A Reply