Президентът Румен Радев ще връчи трети проучвателен мандат за съставяне на правителство. На 27 август, петък, от 9:30 часа президентът Румен Радев ще връчи третия проучвателен мандат на третата по численост парламентарна група в 46-ото Народно събрание „БСП за България“.

снимка: БГНЕС

Лидерът на БСП потвърди позицията си, че ще се водят разговори с ДБ, ИБГНИ и ИТН. „Ще поканим на разговори колегите от ИТН с тях постигнахме най-голямо съгласие за политиките“, заяви Нинова. Тя каза още, че лидерите, на която и да е партия не трябва да бъде кандидат за министър-председател, в този смисъл Корнелия Нинова няма да бъде предложена за премиер в проектокабинета на БСП.

снимка: Фейсбук

„Ще подходим различно от носителя на първия мандат и няма да поставяме предварителни условия и определени от нас кандидатури за министри и премиер. Искаме да вземем това решение заедно, търсим консенсус. Всичко ще се случи публично пред народа, за да се знае какви преговори водим с кого и за какво”, заяви Корнелия Нинова.

снимка: БГНЕС

По отношение на политиките от БСП ще предложат да се използва политическата декларация, постигната при първия кръг от преговори. „Тя беше един добър документ, в който участвахме и четирите партии, заявихме си приоритетите, последваха доста сериозни експертни разговори и постигнахме съгласие по най-важните въпроси за България. Този документ остава отворен и можем да го променяме”, обясни още лидерът на столетницата.

снимка: БГНЕС

От „Има такъв народ“ вече заявиха, че няма да водят разговори за третия мандат. А, Демократична България вече дадоха заявка, че няма да подкрепят трети мандат връчен на БСП, въпреки че заявяват, че трябва да се положат всички усилия за съставяне на правителство. От партията на Мая Манолова заявката е по-скоро за подкрепа ако се предложи служебното правителство да стане редовно, с малки поправки. Корнелия Нинова потвърди позицията, че няма да водят разговори с ДПС и ГЕРБ.


Share Follow

Leave A Reply