Имало е срещи в офиса на Слави Трифонов с лидерите на партиите от протеста. Това признаха пред журналисти Мая Манолова и адвокат Николай Хаджигенов от ИБГНИ. Оправданието им да ходят на крака при лидера на ИТН е, че Слави Трифонов е отказал да провежда разговори на което и да е друго място.

„Защото той не ходи никъде другаде. Затова. Не приемаме идеята за фейсбук или телевизионна република, било тя и по БНТ. Неофициалните разговори г-н Трифонов бе така любезен да ги плесне като официални, опитвайки се да намести някаква хипотеза, в която видите ли е имало разговори“, обясни Хаджи Генов.

Снимка: БГНЕС

Срещата е била няколко дни преди да се гласува предложения кабинет на ИТН – 7 август. Слави Трифонов е настоявал да получи подкрепа. По думите на Хаджи Генов, обаче лидерите на партиите на протеста са поискали да бъде подписано споразумение.

Срещата със Слави Трифонов е била една, по негова покана. Защо той прецени, че трябва да спекулира с нея е негова отговорност, заяви от своя страна Мая Манолова.

„Той каза, че не приема ултимативно, защото това било любов. Аз не виждам любов при него, защото той чисто ултимативно на два пъти ни представи кабинет и понеже разговори нямаше, той се опита да извади такъв тип срещи“, обясни Хаджигенов.

снимка: Фейсбук

Днес ИБГНИ проведоха среща с БСП. На нея стана ясно, че ако не се осигури подкрепа за кабинет на социалистите с третия мандат ИБГНИ ще подкрепят предложението актуализация на бюджета да се направи по-бързо.


Share Follow

Leave A Reply