Петзвездният хотел Hilton в София стартира проект за мащабна реновация, който ще продължи до есента на 2023 г. През цялото време хотелът ще продължи да работи, уточниха от компанията собственик Галакси Инвестмънт Груп. Нещо повече – международната хотелска верига Hilton Hotels&Resorts е препотвърдила присъствието си у нас с най-високия си бранд с нов 20-годишен договор с компанията инвеститор.

„Hilton Sofia е един от най-обичаните и емблематични хотели в столицата ни, който привлича огромен брой чуждестранни посетители всяка година. Именно с неговата реновация ще утвърдим и надявам се ще подобрим имиджа на София като предпочитано място за туристи, бизнес срещи, събития и други. Това, което ще си остава същото по време и след края на ремонта е изключително доброто обслужване на нашите клиенти“, сподели управителят на Галакси Инвестмънт Груп Константин Бояджиев.

Концепцията за трансформация на сградата e базирана на лайтмотива „Хотел в парка – парк в хотела“ и се базира на три основни стълба – функционалност, естетика и ефективност. Реновацията ще включи пълно обновяване, надграждане и редизайн на сградата с богато интериорно и екстериорно озеленяване и разширяване на парковата среда пред и зад хотела. Така, след приключването на ремонта, Hilton Sofia ще предложи 255 напълно обновени стаи и обществени пространства, един ВИП апартамент, най-висок клас президентски апартамент с впечатляваща гледка към града и парка, специална клубна зона и напълно обновено фоайе с модерен бар и ресторант. Проектът предвижда да реализира още първия конферентен център от ново поколение на Hilton в Европа, бална зала с изглед към парка, мултифункционални зали за събития, уелнес център, включващ последните достижения на СПА и уелнес индустрията и т.н. Сред другите забележителни удобства на хотела е и най-големият прилежащ външен паркинг към хотел в столицата, който разполага с 60 паркоместа.

С цел ограничаване на вредното влияние върху околната среда е предвидено инсталиране на соларни инсталации от най-ново поколение, цялостно газифициране, пълна сградна автоматизация, активно използване нa естествената вентилация, максимално използване нa естествената светлина и други.


Share Follow

Leave A Reply