Земеделски производители от общините Калояново, Марица и Раковски, блокираха за около половин час пътя Пловдив – Карлово край Калояново. Причината е, че продукцията им бе унищожена от градушката преди 8 дни, защото е имало забрана за обстрелването на градоносния облак и засега не е ясно дали ще получат компенсации.

Стотици от тях днес изсипаха част от съсипаната си продукция в близост до гара Калояново и в страни от главният път. За да покажат какво е останало след природната стихия те оставиха на пътя унищожената реколта, която е събрана от полето рано тази сутрин.

снимка: БТА

Преди дни заради кацане на военен транспортен самолет на Летище Пловдив имаше забрана да се използват противоградови ракети, и реколтата в 15 пловдивски села беше унищожена. Хората твърдят, че не всички ще бъдат подпомогнати, че няма да бъдат подпомогнати хора, чиято продукция е унищожена, но не на 100%.

Участниците в протеста са недоволни от това, че масово комисиите, описващи щетите, се произнасят за 70, 80 или 90 процента, дори ако намерят две узрели чушки на полето, като казват, че продукцията не е напълно унищожена, казват хората.

снимка: БТА

Протестиращите заявиха, че ако не получат гаранции, че ще бъдат обезщетени за допусната грешка, за забрана за обстрелването на градосносния облак с ракети ще изсипят унищожената си реколта и пред парламента следващата седмица.


Share Follow

Leave A Reply