Столичната община разкрива на 7-и септември „зелен коридор“ за поставяне на ваксини в столичното метро. Новият изнесен кабинет започва работа по искане на кмета Йорданка Фандъкова с цел ускоряване процеса на ваксинация в столицата. Изнесеният кабинет ще се намира в метростанция „НДК“, входът е от пешеходната част на бул. „Витоша“ и ще работи през делничните дни. На 7 септември ще бъде отворен от 13 до 19 ч. Във ваксинационния пункт ще работят медици от 12 ДКЦ. Ваксините са осигурени от Столичното РЗИ, а организацията се осъществява от екип на дирекция АПП на Столичната община.

снимка: БГНЕС

Работно време на пункта в метростанция „НДК“: Вторник, Четвъртък – 13. 00 – 19: 00 часа; Сряда, Петък – 8:00 – 13: 00 часа. От Столичната община припомнят, че през делничните дни работят кабинети за поставяне на ваксини в 8 ДКЦ, 11 ДКЦ, 12 ДКЦ, 13 ДКЦ, 18 ДКЦ, 20 ДКЦ и 24 ДКЦ.

снимка: БГНЕС

Продължава и инициативата на Столична община за ваксинация на колективи на място. Това се извършва при предварителна заявка от предприятия и фирми. На сайта на Контактния център на Столична община е публикувано заявление, което управителите на фирмите могат да попълнят, за да заявят, че желаят ваксинационен екип да ги посети на място.


Share Follow

Leave A Reply