„Актуализацията на бюджета е изключително важна и е необходимо промените да бъдат приети в рамките на това, което сме заложили. Ако се коригират мерките като 60/40, всяка промяна може да доведе до забавяне на парите за бизнеса, защото това означава нотификация от ЕС и забавяне с месеци“. Това каза служебният министър на икономиката Кирил Петков по време на брифинг след края на заседанието на Министерски съвет.

снимка: БГНЕС

„Мерките са заложени правилно и не трябва да се променят. Призовавам и парламента да има това предвид, защото неслучайно предложението на служебния кабинет е такова“, каза Петков. Икономическият министър съобщи още, че служебният кабинет е приел стратегията „Общини без корупция“. „Вече 4 общини поискаха да са първите без корупция. Надяваме се още много общини да се сертифицират и да бъдат място, където инвеститорите могат да бъдат спокойни“, обясни Петков и подчерта, че именно корупцията е сериозна пречка в България да идват повече инвеститори.

снимка: БГНЕС

На журналистически въпрос относно вписването на промени в Съвета на директорите на ДКК без конкурс, Петков отговори, че са констатирани огромен брой незаконни действия в ДКК. „Всички тези процедури без търг и конкурс, които са текли, за нас са недопустими“, категоричен беше той.


Share Follow

Leave A Reply