4000 лева възнаграждение и пълен социален пакет, обяви белодробната болница във Велико Търново, за да привлече лекари. Болницата се нуждае от поне шестима медици.

Недостигът за медици е в COVID отделението на пневмо-физиатричната болница „Д-р Трейман“, която обслужва и туберкулозно болните във Великотърновска и Габровска област.

„В общи линии четири-пет човека с доста сериозно натоварване изпълняват един 24-часов график, което гарантира присъствието на един лекар в болницата. Сега натовареността е доста сериозна, което влошава и качеството на обслужване, когато работи само по един човек“. Това заяви болничният управител д-р Стела Денчева, съобщава БНР.

Стартовата заплата за медиците със специалност по пулмология е 2200 лева. Седното месечно възнаграждение в COVID сектора с положения извънреден труд и работата на първа линия стига до 4000 лева, каза д-р Денчева и уточни, че е разговаряла с медицинските университети и съседни болници, но кандидати няма. Община Велико Търново ще осигури жилища за лекарите, които започнат работа.


Share Follow

Leave A Reply