Министърът на здравеопазването и социалните въпроси на Великобритания Саджид Джавид, обяви че властите в Обединеното кралство няма да въведат COVID паспорти. Това стана в интервю за Би Би Си, съобщи Нова тв.

Очакваше се по-рано, от края на този месец в Англия, че ще е необходимо да се предостави сертификат за напълно завършен курс на ваксинация, при посещение на обществени места и на публични събития.

Властите на Шотландия, обаче обявиха, че от 1 октомври, ще направят документа задължителен. Жителите на Шотландия, които са напълно ваксинирани ще могат да получат електронен или хартиен сертификат с QR код, който потвърждава имунния им статус. Скоро се очаква да бъде достъпен и чрез стандартното приложение NHS Scotland.  Сертификат ще бъде необходимо да се представи при посещение на нощни клубове и събития с участието на над 500 души, провеждани на закрито, както и събития с участието на над 4 000 души, ако те са на открито.

Шотландските футболни фенове ще бъдат засегнати, тъй като ще се изискват сертификати от посетителите на събития от всякакъв тип с повече от 10 000 души.


Share Follow

Leave A Reply