Депутати от ГЕРБ съобщиха за случая в пловдивското село Чешнегирово, където се разследваше самоубийство на старши лейтенант Тодор Манчев. Според Даниел Митов от ГЕРБ служебното правителство прикрива случая, по който се разследва нова версия за убийство на старши лейтенант Манчев. Известно е, че се работи по нова версия за смъртта на старши лейтенант Тодор Манчев, открит мъртъв след инцидента с американски военни в пловдивското село Чешнегирово. В началото на септември на 31-годишния военнослужещ е била извършена ексхумация. По предварителна информация е открит и куршумът, причинил смъртта на Манчев. Заключението на нова експертиза е, че фаталният изстрел е произведен отгоре-надолу, като куршумът минава от горната част на главата. По тази причина разследващите са започнали работа и по версията, че военният е станал жертва на умишлено убийство, което е прикрито като самоубийство.

Припомняме, старши лейтенант Тодор Манчев беше свидетел по случая “Чешнегирово” от 11 май тази година, при който американски войници атакуваха производствен цех в селото, претърсиха го и “респектираха” персонала. За инцидента се разбра едва след излъчване на кадри в медиите, а преди това институциите мълчаха.

По думите на Митов убийството е било прикрито, за да може тогавашния ръководител Ивайло Евтимов Сотиров да получи генералско звание и да бъде назначен на поста шеф на военна полиция. От ГЕРБ поискаха незабавното освобождаване на генерал Сотиров и оставката на министъра на отбраната заради прикриването на случая. Даниел Митов посочи, че този случай показва целия начин, по който управлява служебното правителство на Румен Радев – формалното разследване, опитът да се прикрие убийство, очевидно неуспешен, а начинът, по който функционира администрацията, управлявана от Радев, е на комфорт, но с цел да прикриват престъпления, за да може техният патрон Румен Радев да си спечели втория мандат, анализира Митов.


Share Follow

Leave A Reply