“Няма да има промяна в политиката на новото служебно правителство и укрепването на държавността остава основен приоритет.” Това каза пред журналисти президентът Румен Радев. „Това служебно правителство ще продължи да работи за оздравяване на държавността , за възвръщане на доверието в институциите. Това е изключително важно и трябва да продължи“, подчерта държавният глава.

снимка: БГНЕС

Той не коментира дали ще има промяна в персоналния състав на бъдещия служебен кабинет и покани медиите на 16 септември, когато имената на министрите и премиера ще станат ясни. На въпрос кога ще бъде издигната кандидатурата му за президент, Радев посочи, че това ще се случи, съгласно вече издадената от ЦИК хронограма. Държавният глава изрази надежда свършената работа от досегашното и бъдещото служебно правителство да бъде продължена от редовен кабинет.

снимка: БГНЕС

Румен Радев отбеляза още, че подкрепя ценности, а не партии. „Ще продължавам да подкрепям ценностите, които изповядват хиляди български социалисти: свобода, солидарност и справедливост“, допълни той.


Share Follow

Leave A Reply