„Новият политически проект на двамата министри много прилича на появата на Слави Трифонов. Това заяви председателят на БСП Корнелия Нинова, пред БНТ. Нека кажат какво ще правят с националния суверенитет, ще отстъпят ли от това Македония да бъде приета в ЕС, ако не изпълнява договора с България, какво мислят за джендър идеология. Нека отговорят на конкретни въпроси. Ние сме готови да разговаряме така, както го направихме в 46-ия парламент“, заяви тя.

снимка: БГНЕС

„Целта оттук нататък трябва да бъде стабилно мнозинство, редовен кабинет, бързо приемане на бюджета за следващата година, борба с инфлацията“, посочи Нинова. „Ние ще се явим на тези избори като коалиция „БСП за България“. Подготвяме регистрацията си с нашата си коалиция. Ние ще се явим в този формат. След това сме готови с всеки в парламента да разговаряме, с който може да имаме поне сходни виждания за това що е то промяна и как може да стане. Същественият разговор е с какво можем да заменим стария модел“, каза още Нинова.

снимка: БГНЕС

„Коалиция „БСП за България“ остава единна и консолидирана. Оставаме в този формат с тези споразумения, които имаме, с над 16 леви партии, движения и др.“, добави лидерът на БСП. Нинова заяви, че Националният съвет на БСП отдавна е взел решението, че подкрепя Румен Радев и Илияна Йотова за президентските избори. „До 26 септември трябва да ни протекат общинските конференции с номинации. Ще видим има ли и други номинации“, добави тя. Според нея от БСП имат притеснения, че гражданите ще се затруднят с гласуването на машина за два избора. По думите ѝ е в общ интерес да се направи една мощна информационна кампания, защото колкото повече хора излязат да гласуват, толкова по-легитимни ще бъдат избраните органи.


Share Follow

Leave A Reply