Софийска градска прокуратура повдигна обвинение за извършено престъпление на Я.Я. – длъжностно лице – инспектор по приходите в Централно управление на Национална агенция за приходите.

Той е привлечен като обвиняем за това, че на 16.09.2021 г. в гр. София, на пазар „Младост 1“, е поискал дар от А. Р. в качеството му на земеделски производител – сумата в размер на 600 лева, която не му се следва, и на 21.09.2021 г. в гр. София, в служебно помещение – коридор на Централно управление на Национална агенция за приходите е приел дар – сумата в размер на 600 лева, която не му се следва чрез изнудване.

Обвиняемият Я. Я. е обещал на А. Р. , че няма да затвори сергията му на пазара и няма да приложи принудителна административна мярка „запечатване на обект“ за срок до 30 дни, за констатирано от него нарушение на Закона за данък добавена стойност – неиздаване на касова бележка за осъществена продажба.

Разследването по случая е започнато по повод получен сигнал от А. Р. за поискан подкуп. След проведени мероприятия по случая Я. Я. е задържан на 21.09.2021 г. в Централно управление на Национална агенция за приходите с поискания подкуп.


Share Follow

Leave A Reply