Гласоподавателите ще решат дали има обратен път към властта за Бойко Борисов и ГЕРБ. Това заяви пред Нова тв почетният председател на Обединени земеделци Анастасия Мозер.

„Зависи от гласоподавателите. Не мога да не спомена, че той направи много. И не той, а неговото управление направи неща, които чакаха да бъдат направени от години като магистралите, метрото, международните връзки. Нека не забравяме, че той определено постави България на европейската карта. С инициативата за Западните балкани доста привлече вниманието, което е важно. Успя да поддържа добри връзки с Турция, а в този момент заради миграцията това не е лесен въпрос”.

„Разбира се, той си има своите грешки. Винаги съм казвала, че не обичам да критикувам неща, които не съм видяла лично аз. С нас не се е държал политически особено прилично, защото всеки път, дори и аз като съм тук, сме искали среща и той много недипломатично е отказвал да се срещнем и да поговорим”, уточни Мозер пред Нова тв.

снимка: БГНЕС

Следващият президент на България трябва да бъде обединител, а не разединител. Надявам се да се намери и друг кандидат, освен Румен Радев, който да бъде ангажиран с европейското бъдеще на България, а не да заплашва, да върне страната ни назад, каза още Мозер. Според нея следващият премиер трябва да си извоюва авторитет.

„Ще предложа да потърсим среща с Кирил Петков и неговия колега, защото диалогът в едно общество е много важен. Ти нямаш нужда да ставаш коалиционен партньор, няма нужда да отговаряш, но може да разискваш политиката, което е нещо много важно, да чуеш лице в лице какво мисли другата партия и организация. Ще видим какво ще стане”, посочи Мозер.D-19 е нещо, наистина непредвидимо и необяснимо, защото все още не могат да намерят източникът му, но съм много учудена, че при състоянието на нашата наука и медицина, все още не са се справили по-добре. Аз съм ваксинирана. Трябва да направим поне това, което зависи от нас и да покажем отговорност и към себе си, и към околните”, каза тя.

За политическата ситуация у нас, тя коментира: „Струва ме се, че винаги човек трябва да се надява, че разумът ще надделее. Спомняте, че когато бяхме в коалиция „Народен съюз”, нашият лозунг беше „Разумният избор”. Ние винаги сме били привърженици на разумното разрешаване на въпросите”.

Анастасия Мозер възлага надежди на новия политически проект на Кирил Петков и Асен Василев.

„Това, което сега мен ме обнадеждава е тази диалогичност на Кирил Петков и неговия колега, които са готови да подновят диалога в нашия политически живот. Според мен той беше изчезнал”.

Анастасия Мозер се надява хората да проявят разум при гласуването на поредните избори.

 


Share Follow

Leave A Reply