Газовата компания“Булгаргаз“ е завела поредно дело срещу „Топлофикация София“, като този път искът е за 54 милиона лева. Причината е, че в момента просрочените задължения на „Топлофикация“ към „Булгаргаз“ са 105 млн. лв. и че има стари неизплатени задължения по старото дело:

снимка: БГНЕС

„Булгаргаз“ заведе дело през юли месец за 71 милиона лева. Те изплатиха 36 милиона лева, останаха 35 милиона лева, които трябваше да изплатят до седми септември. Получихме писмо от „Топлофикация София“, с което те поемат твърдия ангажимент да се разплатят до 17 септември. Това писмо беше изпратено до абсолютно  всички отговорни институции – премиер, Столичен общински съвет, до всички държавни институции. След това постъпиха плащания до 10 милиона, но в крайна сметка те не се изплатиха и „Булгаргаз“ беше принуден отново да заведе дело, този път за 54 милиона лева, тъй като по старото дело още определението на съда не е влязло в сила и ние не можем остатъка от дълга да го включим в новото дело“. Това заяви директора на газовата компания Николай павлов пред БНР.

Целта на делото е да се осигурят паричните потоци на „Булгаргаз“, за да се заплати авансово на руския и на азерския доставчик.

 


Share Follow

Leave A Reply