„Неуспехът на партиите на промяната да съставят действена демократична алтернатива считам само за етапен провал. Обществото ни е зряло за промяната“. Това каза президентът Румен Радев пред Учредителното събрание на Инициативния комитет, който ще издигне кандидатурата му за държавен глава. „На фона на безпрезедентния срив на доверие в политическата система и институцията, на общата криза на законността, президентството се утвърди като стълб на стабилност и държавност. Защото и в най-тежките времена на тотална обсада, на непрекъснати атаки и манипулации, ние с г-жа Йотова не се отклонихме от мисията си да отстояваме държавността и интересите на българите, да бъдем коректив и последна бариера срещу беззаконието и лобизма, да фокусираме общественото внимание върху недъзите на политическата система, да задаваме дневен ред, да обединяваме около значими каузи, да работим за модернизацията на България, да отстояваме българския национален интерес. Вярваме, че президентската институция символизира единството на нацията, но не като ням свидел на беззаконието, не като гарант на комфорта на облагодателстването.

Единството не е механичен сбор на грабители с грабени, на лъжци с излъгани. Единението е осъзнато обединение около демократични ценности. Около гражданската воля да се търсят и следват съдбовно значими обществени цели“, каза още Румен Радев.

„Считам, че последните 5 години промениха обществената атмосфера. Антимафиотският консенсус, който се роди на площадите, премина в урните. Няма нормален човек, който да приеме произвола, корупцията и беззаконието“, подчерта още държавният глава. Неуспехът на партиите на промяната да съставят действена демократична алтернатива считам само за етапен провал, защото обществото ни е зряло за промени. Въпрос на време е те да искристализират в


Share Follow

Leave A Reply