Радев се „изживява като президент, премиер, диктатор и управляващ. Познавам го Радев, не е такъв смелчага да каже, че се крия. Но ако го е казал … Той е много страшен. Той и Бойко Рашков са много страшни. Ние се крием, плашим се. А той смелчагата какво му е? Да внимава Деси какво му казва“. Това каза лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов в отговор на президента Радев, които няколко пъти го призовава да се кандидатира за президент.

„Проф. Герджиков е човек, който може в тази сложна политическа обстановка да ни събере всички политически лидери заедно, но да не се меси. С радост научихме за номинацията, която прави Инициативния комитет и решихме да го подкрепим. Той сам ще избере кандидатът си за вицепрезидент. Ние ще помагаме и ще участваме с няколко човека в Инициативния комитет“, заяви Борисов. Лидерът на ГЕРБ обясни защо партията застава зад проф. Герджиков. Предложението дошло от Красимир Вълчев. „Имахме 2-3 кандидатури – на Дончев, на Митко Николов. Преди 10-ина дни Краси Вълчев каза, че в академичните среди се обсъжда за професор Герджиков. Това е един човек, който би могъл да обединява нацията“, каза Борисов.

снимка: БГНЕС

„На нас ни трябва мир, на нас ни трябва образование. Ректорът на ректорите. Избран от всички. Какъв по-голям обединител може да се намери”, каза още Борисов. Според него ако той излезе срещу Радев, това ще раздели държавата. „Разделяме държавата на две, мразим се, не се обичаме. Това ли е целта на президентските избори?”, попита Борисов. „Мен ме интересуват парламентарните. Социологията за момента е добре. Надявам се да сме първа политическа сила. На президентските избори, мисля, че членовете и симпатизантите на ГЕРБ ще предпочетат умен, красив, образован, възпитан човек пред диктатор”, каза Борисов.


Share Follow

Leave A Reply