“Г-н Рашков е част от предизборния процес и участието му е фокусирано върху това да навреди основно на нас. Понасяме вреда от изказванията му. В момента президентът е едноличен господар на всички служби”. Това заяви зам.-председателят на ГЕРБ Томислав Дончев пред БТВ.

снимка: БГНЕС

Той подчерта, че тримата основни претенденти за спечелване на президентските избори следват едни и същ формат – кандидат подкрепен от инциативен комитет, който пък от своя страна е подкрепен от една или повече партии.

Относно Николай Младенов и Досиетата “Пандора”, той заяви:

“Г-н Младенов даде ясно обяснение, че въпросната фирма е регистрирана, след като той е бил министър заради намерението му да прави бизнес. Тя никога не е извършвала някакъв вид дейност. Тук остават оценките, когато говорим за компании, регистрирани в юрисдикции с преференциално данъчно третиране, които се движат между това колко е законно и колко е морално. Това че си политик и си на висока длъжност не означава, че не можеш да имаш някаква собственост, но в ушите на хората това, че някой притежава офшорка, се е превърнало в синоним, че някой крие пари. Обичайно хората са прави, но не винаги.”

Томислав Дончев отрече да има офшорка, както и че ГЕРБ купува гласове на изборите.

 


Share Follow

Leave A Reply