Главният прокурор Иван Гешев иска да бъдат сформирани съвместни щабове с МВР и ДАНС срещу купуването на гласове. В Стара Загора той заяви, че доброто взаимодействие между институциите може да противодейства на изборната търговия. Главният прокурор се срещна с родителите на трите момичета, които пострадаха при катастрофа, пометени от 18-годишен шофьор. Близките са заявили, че искат делото за инцидента да се гледа от Старозагорския съд.

снимка: БГНЕС

Предстои да бъде решено дали разследването на досъдебното производство да бъде възложено на прокуратура в друг съдебен район в страната. Припомняме, че предложението за това е на окръжния прокурор на Стара Загора, с цел осигуряване на пълна обективност и недопускане и на най-малкото съмнение за възможно въздействие върху разследващите органи. По думите на Гешев, дежурният прокурор е бил уведомен от МВР за инцидента 15 часа по-късно, по телефона. Това е причина за по-късното задържане на ученика, предизвикал инцидента.

Главният прокурор изрази задоволство от установеното до този момент по делото на старозагорската прокуратура и отбеляза, че ги е поздравил за работата.


Share Follow

Leave A Reply