Лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов не очаква и след тези парламентарни избори да се състави кабинет. Според него нов редовен кабинет няма да има, защото партиите били в уплах.

„Като виждам чудовищен хаос-криза и инфлация – 580 лв е тока, цените на газта 40% от другия месец, това е успешното правителство на Радев. Не знам кое е успешно на това служебно правителство на Радев? Аз се учудвам от наглостта им. Правителство пак няма да направят, няма отговорни партии“, обясни Борисов.

По повод листата на ДБ в Стара Загора, която не получи регистрация заради внесени документи, подписани с електронене подпис, бившият премиер обеща, че членовете на ЦИК от квотата на ГЕРБ ще подкрепят листите на „Демократична България“.

Снимка: БГНЕС

Борисов уточни, че в комисията ГЕРБ са малцинство, но въпреки това ще подкрепят регистрацията, за да не твърдят от партията на Христо Иванов, че ГЕРБ е причината да не се явят на избори.

Бившият премиер посети църквата на Шипка. Куполът на сградата е ремонтиран с пари, които отпусна предишната изпълнителна власт.

„Когато говорят, че съм раздавал пари от джипката, нека да обиколят и да видят направеното в църквите, манастирите, училищата. Колкото е направено по нашето управление за вярата, само по времето на цар Борисов е направено. В новото ни управление наш приоритет остава образованието, в това число и духовното, но прибавяме и здравеопазването.“, обеща лидерът на ГЕРБ.

 


Share Follow

Leave A Reply