По данни на националното здравеопазване по програмата за тестване и проследяване в лабораторията Immensa Health Clinic са били направени около 400 000 теста за коронавирус, съобщава БНР.

снимка: ЕПА/БГНЕС

Предполага се, че около 43 000 са били с фалшиви отрицателни резултати. Те са направени между 8 и 12 октомври.

Прекратено е било тестването за Covid-19 в частна лаборатория в английския град Уулвърхемптън. Има съмнение, че на около 43 000 души са били предоставени фалшиви резултати. До момента не са регистрирани „технически проблеми“ с тестовете и останалите лаборатории работят нормално, така че случаят в Уулвърхемптън е единичен и всички тестове сега се пренасочват към други лаборатории. Това съобщиха от националното здравеопазване.

снимка: ЕПА/БГНЕС

Води се разследване по случая. Причината за фалшивите резултати още не е установена. Директорът на Immensa Health Clinic Андреа Рипосати заяви за Скай нюз, че лабораторията сътрудничи напълно на властите в разследването и че откакто е започнала пандемията са анализирани повече от 2,5 милиона проби. За подобен проблем бе съобщено и от лаборатория в графство Баркшър. Всичко това става след като министърът на транспорта Грант Шапс обяви по-рано, че от 24 октомври PCR тестовете за пристигащите в Англия ще бъдат заменени с по-евтините антигенни тестове.


Share Follow

Leave A Reply