„Не изключвам, че има и пазарни спекулации с търговията на тока”. Това заяви Томислав Дончев от ГЕРБ, пред Нова телевизия. „Не можем да виним бизнеса за нищо. Вярно е, че той е енергийно неефективен спрямо конкурентите си в Европа. Ако коментираме отговорностите за енергийната криза – над 50-60 процента тя е привнесена отвън. Не е коректно да твърдим, че няма и чисто български причини за кризата.“

снимка: БГНЕС

Томислав Дончев коментира и разпространението на коронавируса, че локдаун или зелен сертификат е палиативно решение. „Най-добрият вариант беше през последните 4 или 5 месеца да се използват за по-ефективен напредък по отношение на ваксинацията. Това обаче не се случи. Ако преди няколко месеца проблемът беше в липсата на достатъчно ваксини – сега такива има достатъчно за всеки, който иска да се имунизира” каза Дончев. По думите му създаването на доверие към ваксинационния процес е на всички и най-вече на правителството. „Личният пример също е важен. Сега каквото и решение да се вземе – все ще е лошо”, подчерта той. Според него по отношение на мерките „ако човек, иска да е мил и любезен с всички, в един момент се оказва скаран и неодобряван от всички”.

По отношение на изборите и възможността ГЕРБ да управлява той заяви, че е възможно. Но беше категоричен, че отговорът за евентуална коалиция е „много труден”.


Share Follow

Leave A Reply