9 пункта за ваксинация ще работят през уикенда на различни места в столицата. Освен седемте изнесени ваксинационни кабинети, организирани от Столичната община, ще работят и двата пункта в станциите на софийското метро – при НДК и между Софийския университет „Св. Кл. Охридски“ и Орлов мост.

снимка: БГНЕС

Изнесеният кабинет в станцията на метрото при НДК ще работи от 9 до 14 ч. , а този между станциите „Софийски университет“ и „Орлов мост“ – от 12 до 17 ч. Екипи от общинските поликлиники и болници ще ваксинират от 13 до 18 ч в търговските центрове „Парадайс мол“, „Ринг мол“, „Сердика мол“, „България мол“ и „Дъ мол“ на бул.“Цариградско шосе“.

Изнесеният пункт в Културния дом в ж.к. „Дружба“ до парка с езерото ще работи от 9 до 16 ч.
От 9 ч до 14 ч. ще работи и имунизационният кабинет в ХII ДКЦ в База 1 на поликлиниката.
По нареждане на кмета на София Йорданка Фандъкова са разкрити допълнителни възможности за поставяне на имунизация срещу COVID-19 с цел улесняване на хората, желаещи да се ваксинират.

Снимка: БГНЕС

Само в четвъртък, 21 октомври, поставените ваксини срещу COVID-19 в общинските пунктове и кабинети бяха 971. В ДКЦ-та и двата пункта в метростанциите бяха поставени 763, а в мобилния пункт, открит до пилоните на НДК само за ден бяха поставени 208 ваксини.


Share Follow

Leave A Reply