Между 26 октомври и 2 ноември хората в Добричичка област ще могат пробно да гласуват с демонстрационни машини, съобщават от пресцентъра на областната управа, съобщава БТА.
Районната избирателна комисия там очаква да получи утре пет демонстрационни машини с инсталиран софтуер за пробен вот за президент, вицепрезидент и народни представители.

Първи ще могат да упражнят пробно правото си на глас гражданите на Добрич във фоайето на драматичния театър „Йордан Йовков“ за времето между 9-17 часа. При проявен интерес от избирателите РИК е готова да организира пробно гласуване и на други места в областния град.


Демонстрационна машина ще бъде на разположение на избирателите в Тервел във фоайето на читалище „Димитър Дончев – Доктора“ на 27 октомври, а на следващия ден пробен вот ще се състои и в села на общината – Зърнево, Орляк, Жегларци. Гласоподавателите в селата Воднянци, Бенковски, Карапелит, Черна, Житница, Козлодуйци в Добричката община също ще могат пробно да изберат държавен глава и народни представители на 28 октомври, а в Каварна – във фоайето на читалище „Съгласие“ – на 31 октомври и 1 ноември. Пробен вот ще има и в общините Балчик, Шабла, Крушари и Генерал Тошево, посочват от областната управа.

снимка: БГНЕС

В периода 7-11 ноември, когато ще бъдат обучавани секционните избирателни комисии, демонстрационните машини също ще бъдат на разположение на избирателите.


Share Follow

Leave A Reply