Ваксинационния пункт към РЗИ в Дупница затвори заради слеб интерес, предава БНР. В кюстендил се имунизират десетки. Сред хората в града се забелязва повишен интерес към поставянето на ваксина срещу коронавируса, казват екипите от пунктовете в областния град. Не стои обаче така въпросът в Дупница.

„Неделя нямаше желаещи и ние отказахме. Не може да отвориш флакона и да го изхвърлиш. Като го извадиш, вече са държавни пари, наши пари. Той работеше, но накрая се стигна дотам, че двама души я дойдат, я не, изваждат се флаконите и се бракуват, защото те не могат да стоят навънка. Хората не могат да чакат половин час да се темперира и оттам тръгна проблема. Затова в неделя решихме, ако има засилена активност, не е проблем да го пуснем“.

Същевременно завеждащият Спешен център – Кюстендил д-р Албена Рапатинска посетила Спешното в Дупница. Тя призовала работещите да се ваксинират в срок от една седмица. Ако не го сторят, няма да бъдат пускани в неплатен отпуск, каквито коментари вървят в града.

снимка: УНИЦЕФ

Работещите в Спешен център имат възможност, ако не желаят да се ваксинират, да си правят антигенни тестове, преди да идват на работа. В този случай обаче те на всяка смяна ще трябва да плащат по 20 лв. за тест.


Share Follow

Leave A Reply