Лидерът на ПП ГЕРБ Бойко Борисов призова политическите партии и президента Радев да се обединят и с общи усилия да поощрят ваксинацията в страната. По думите му системата има капацитета за ваксиниране на 50-60 000 души на ден. Бойко Борисов заяви, че партията ще направят каквото искат само, за да се помогне за ваксинирането.

снимка: БГНЕС

„Вече всички виждат, че Радев еднолично ръководи държавата. На премиера Янев не му се чува гласа. Сега тестове се купуват до 14 ноември, но държавата и народа го има и след 14 ноември. Децата да ги тестват, ама учителите и родителите да не се ваксинират. Помните протестите във Франция, Германия и Америка, но има трудни, но правилни решения“, каза Борисов. „Цял свят се ваксинират, ние сме единствените, които няма да го направим“, каза още Бойко Борисов. „Седмици наред, милата ми България, за която толкова съм се борил, е първа по смъртност. Да кажат какво искат и ще го направим, и ще ги подкрепим. Само да кажат какво искат. Но да не ми дават пример какво става в Москва! Да си говорим какво е в Рим и Париж“, помоли бившият премиер. Той изрази опасения, че до изборите ще има 100 хил. карантинирани, които няма да могат да гласуват. „Ние ли сме най-сложни? Целият свят е ваксиниран, само нас ще ни чипират“, попита Борисов.

„Тежко е, в момента сме във война с болестта. Ако всички се правим, че не е страшно, че 243-ма души загинаха днес… Аз не го приемам. Тези партии с това дойдоха на власт – антиваксърство. Оправете си грешката. Ние от ГЕРБ сме готови да не говорим за мерките в името на човешкия живот“, увери той. Борисов разказа, как при всяка своя публична изява е призовавал за ваксинация, а той самият се е ваксинирал публично въпреки страха си от игли. Така вярвал, че ще убеди хората от ГЕРБ.

„Лесно ли ни беше на нас да затворим държавата? Обричате Банско и зимните курорти. Кой ще дойде от чужбина в България и после ще си прекара отпуската под карантина… Ние никога нямаше да допуснем това. С добро, с лошо – щяхме да правим като САЩ и Европа и да имаме 70% още през август! Но знам какво им е, подавам ръка. Вече няма полезен ход!“, категоричен е Борисов.


Share Follow

Leave A Reply