„Обединеният български бизнес организира Национален протест срещу неадекватните мерки на служебното правителство срещу COVID-19! Считаме, че сегашната система за прилагане на „зелените“ сертификати е дискриминационна и освен, че не решава проблемите на здравната криза, задълбочава икономическата такава“, казват от Българска Асоциация на Заведенията.

снимка: БГНЕС

„Протестът ще бъде от 15 часа в четвъртък (28 октомври) в цяла България под мотото: Всички ЗАЕДНО! За здраве, работа, бъдеще, сигурност!
Вече е в сила заповедта, с която за служителите и клиентите на част от търговските обекти и места с концентрация на хора се влиза само със „зелен сертификат“! Резултатът е, че всички обекти, попаднали под ударите на заповедта са ПРАЗНИ! Въпреки че са осигурили персонал, който да отговаря на изискванията, посетители няма. Оборотите са почти нулеви, а фалитът вече открехва вратата за стотиците хиляди работещите в тях“, обявяват от БАЗ.

Те казват още, че въпреки опитите да се постигне разбирателство с властта те все още не са чути. Гледаме брифинги, слушаме общи приказки и виждаме как с действията си служебното правителство обрича на глад огромна част от българите. Безплатни тестове, каквито бяха обещани, макар и на цената от 10 лв., няма! Тестът за антитела за доказване на преболедуване не се приема! В държавната и общинска администрация, в които е една от най-големите концентрация на хора, продължава да няма COVID-19 и за там не се изисква „зелен сертификат“.
Гратисен период, за да се настрои бизнесът към новите правила не получихме! Неясно е какво се случва с хората, за които не е препоръчително да се ваксинират, поради заболявания и препоръки на лични лекари и специалисти.
Българската държава в лицето на служебното си правителство се подигра с бизнеса и го обрече на фалит!
Ние вече нямаме какво да губим!

Снимка: БГНЕС

Протестът се организира от Алианс на туристическа индустрия в България, Българска асоциация на заведенията, Сдружение на заведенията в България, Българска хотелиерска и ресторантьорска асоциация, Българска асоциация здраве и фитнес, Българска асоциация на ритейл центровете, представители на детските центрове и др.


Share Follow

Leave A Reply