„Проблемът е в изчерпването на леглата в болниците, а не в координацията на Спешната помощ“. Това заяви президентът Румен Радев, който посети Центъра за спешна медицинска помощ в София. „Този щам, който идва се разпространява изключително бързо. Има рязко нарастване на случаите и аз призовавам да сме отговорни и само чрез спазването на мерките можем да преодолеем кризата“, заяви Румен Радев. „Алтернативата е затваряне на абсолютно всичко, здравните власти точно това целят да избегнат“, каза Радев.

Румен Радев се обърна и към лидера на ГЕРБ Бойко Борисов като заяви, че е време Бойко Борисов да отговори на въпроса защо саботира ваксинационния процес.

Президентът коментира и исканата среща между него и ЦИК, но те са отказали тази среща заради това, че президентът е и кандидат-президент. „Президентската институция се е отнасяла винаги много сериозно към изборния процес. На всеки избори сме имали среща с ЦИК, както знаете е записано в Конституцията, че правомощията на президента и вицепрезидента, при кандидатиране за втори мандат, не се прекратяват. Има много предизвикателства пред тези избори това са запазването здравето и живота на хората, изборите в чужбина, хакерските атаки. Всички институции трябва да бъдат ангажирани с този процес“, заяви Радев.


Share Follow

Leave A Reply