Общо 2044 дози ваксини са направени през събота и неделя, 13 и 14 ноември, в общинските кабинети за имунизация срещу COVID-19. В 11 „зелени коридори“, организирани от Столична община и Столичната РЗИ този уикенд желаещите имаха възможност да се имунизират с всички одобрени от ЕС ваксини. Така направените имунизации в изнесените кабинети само през почивните дни от края на месец май до момента са общо 34 608.

снимка: БГНЕС

От понеделник до петък желаещите да се имунизират могат да го направят в 12 имунизационни пункта: В две метростанции – на „НДК“ и на връзката между “Орлов мост” и „СУ “Кл. Охридски”, като работното време на пункта в метростанция „НДК“ е от 8:00 до 14:00 ч. в понеделник, сряда и петък, и от 13:00 до 19:00 ч. – във вторник и четвъртък. „Зеленият коридор“ в метростанцията при Софийски университет е с работно време от 13:00 до 19:00 ч. всеки ден.

снимка: БГНЕС

Ваксинационни пунктове в мол „Парадайс“ и „България мол“ ще бъдат отворени всеки работен ден от 15:00 ч. до 19:00 ч.
Ваксинационни кабинети през седмицата работят и в седем ДКЦ-та – 8. ДКЦ, 11. ДКЦ, 12. ДКЦ, 13. ДКЦ, 18. ДКЦ, 20. ДКЦ, 24. ДКЦ. Изнесен кабинет ще продължава да работи и в Нов български университет от 8:30 до 16:30 ч.

снимка: БГНЕС

Продължава и инициативата на Столична община за ваксинация на колективи на място. Това се извършва при предварителна заявка от предприятия и фирми. На сайта на Контактния център на Столична община https://call.sofia.bg/ е публикувано заявление, което управителите на фирмите могат да попълнят, за да заявят, че желаят ваксинационен екип да ги посети на място. Ваксините се осигуряват от Столичната РЗИ, а организацията се извършва от екипите на дирекците „Аварийна помощ и превенция“ и „Здравеопазване“ на Столичната община. Медицинските екипи, които работят в имунизационните кабинети, са от общинските многопрофилни болници и Диагностично-консултативни центрове.


Share Follow

Leave A Reply