Централната избирателна комисия /ЦИК/ обяви списъка с избраните народни представители в 47-ото Народно събрание. Имената на депутатите могат да се видят ТУК

Кандидатите за народни представители, избрани в два многомандатни изборни района, са длъжни в еднодневен срок от узнаването писмено да заявят в Централната избирателна комисия в коя листа желаят да останат избрани. Еднодневният срок започва да тече от второто по ред публикуване на решението на ЦИК на интернет страницата на комисията и в бюлетина на БТА. Заявлението трябва да е в писмена форма, саморъчно подписано и следва да постъпи в ЦИК в обявения срок.

В случай, че кандидатът не подаде писмено заявление в този срок ЦИК го обявява за избран за народен представител от изборния район, в който първо е регистриран за кандидат за народен представител. Вчера от ЦИК обявиха разпределението на мандатите в 47-ия парламент – „Продължаваме промяната“ ще има 67 депутати, ГЕРБ-СДС – 59, ДПС – 34, „БСП за България“ – 26, „Има такъв народ“ – 25, „Демократична България – Обединение“ – 16, „Възраждане“ – 13.


Share Follow

Leave A Reply