На много места в Европа протестираха срещу затягането на COVID мерките. Планираният протест срещу COVID мерките в Амстердам беше отменен, заради сблъсъци между полиция и протестиращи в Ротердам, съобщи БНР.

Няколко души протестираха Във Виена срещу новите ограничения заради пандемията и задължителната ваксинация. „Искам да ми върнат свободата. Уж живеем в демокрация, но заради коронавируса тя се превърна в диктатура!“, заяви една от протестиращите. От понеделник В Австрия е въведен пълен локдаун, а ваксинацията става задължителна от 1 февруари 2022 г.

В Австралия имаше протести срещу задължителната ваксинация за представителите на редица професии. Хиляди в Мелбърн поискаха затвор за премиера на щата Виктория, Даниел Андрюс, заради предложените нови мерки срещу COVID пандемията.

Регионалният директор на Световната здравна организация, заяви загрижеността си от разпространението на ковид-19 в Европа в интервю Би Би Си. Според него увеличаването на броя на новозаразените съ дължи на зимният сезон, недостатъчният брой ваксинирани и доминацията на по-заразния делта вариант на вируса. Той предупреждава, че ако не се въведат спешни мерки, броят на жертвите на вируса може да достигне половин милион до месец март следващата година. Въвеждането на задължителни маски, по думите му една от най-ефективните мерки с бърз резултат.


Share Follow

Leave A Reply