Премиерът на Северна Македония Зоран Заев съобщи пред Нова тв, че сред жертвите на катастрофата на АМ „Струма” има и деца.

Заев допълни, че все още не е потвърдена самоличността на загиналите:

„Това е голяма трагедия. Разследват се причините за инцидента. Не знаем дали всички пътници са наши граждани, но така подозираме, тъй като автобусът е с македонска регистрация”.

Македонският премиер, заедно с министър на външните работи Буяр Османи и здравният министър Венко Филипче пътуват към мястото на трагедията.

„Информирах нашите служби да подготвят нашите екипи и да пристигнат на мястото. Отивам в България да посетя хората в болницата. Трагично е, че сред жертвите има и деца. Ще бъдем много благодарни на българските власти да открият причините за инцидента и да ги споделят с Македония. Със сигурност гражданите на България и Македония ще искат да знаят какво се е случило”, коментира Заев пред МакПрес, предава БТА.

Той допълни, че експертите ще кажат дали пожара е избухнал в катастрофата или преди нея. „Голяма трагедия, болката ни е голяма, съболезнования към семействата на загиналите”, добави македонският премиер.


Share Follow

Leave A Reply