Председателката на Европейската комисия Урсула фон дер Лайен, съобщи днес в изказване пред Европейския парламент, че всеки ден в ЕС от COVID-19 умират 1600 души, предаде БТА.

Според нея днес се наблюдава „пандемия на неваксинираните“. Тя смята, че е необходимо да бъдат разбрани причините, поради които хората не се ваксинират. По думите й те трябва да бъдат убедени да се ваксинират.

https://pixabay.com/

Тя посочи, че има достатъчно количества ваксини, а имунизираните имат нужда от подсилващи дози. Според председателят на Европейския съвет Шарл Мишел от ключово значение е да се съгласуват действията между държавите в ЕС. Според него трябва да се противодейства на дезинформацията относно ваксините, за да бъде овладяна пандемията, както и ЕС да се справи с колебаещите се да се ваксинират.

Фон дер Лайен и Мишел започнаха изказванията си в пленарната зала на ЕП в Страсбург с израз на съболезнования за автобусната катастрофа в България тази нощ, в която загинаха и бяха ранени граждани на Република Северна Македония.


Share Follow

Leave A Reply