Незабавен мораториум върху тегленето на дълг от държавата ще е едно от първите предложения на ГЕРБ в парламента. Това заяви лидерът на партията Бойко Борисов пред медиите в Арбанаси по време на стреща с младежката структура на ГЕРБ. Срещата беше излъчвана и във фейсбук.


Борисов обясни, че партията се отнася най-добронамерено към съставянето на правителство. Но, според него новият кабинет сам трябва да прецени трябва ли ни, или – не, дълг, при положение, че тегленето му в момента е неизгодно.
Борисов подчерта, че най-важно е сега да се фокусира вниманието към бюджета за следващата година.

Да им дадем шанс, да действат напред, каза той във връзка с бъдещото ново управление. И увери, че всички добри предложения за бюджета ще бъдат подкрепени в НС от ПГ „ГЕРБ“.

Три основни кризи посочи Бойко Борисов, в които се намира в момента страната ни – миграционна, ковид и финансово-икономическа. Към тези кризи той добави и фактът, че според него, всеки понеделник,  се тегли по половин милиард лева дълг, без да се знае за какво, и задлъжнялостта, според него, е вече около четири милиарда лева.

Нямало да правят атомна централа в „Козлодуй“, а ще правят водородна централа – това са смели предложения за бъдещето, продължи Борисов с анализ на преговорите за коалиционно споразумение.
Незнанието мога да го оправдая, откъде да знаят, че сме увеличили с 30 години напред живота на 5-ти и 6-ти реактор на „Козлодуй“, ще проверят и ще се уверят, че е така, обясни лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов.


Share Follow

Leave A Reply