Според финансистът Симеон Дянков като част от първото правителство на Бойко Борисов, въпреки че ГЕРБ не участват в разговорите за коалиционен кабинет ще е нужно ПП да водят разговори с тази партия.

снимка: БГНЕС

„Без ГЕРБ ще е трудно на това правителство. На ПП им трябват конституционни мнозинства по някои от темите, които искат да развият, например съдебната реформа“, заяви Дянков пред Нова тв.

Той е оптимистично настроен за съставянето на правителство в новия парламент. Дянков заяви, че внимателно е проследил преговорите за коалиция между ПП, БСП, ИТН и ДБ.

Според него за справяне с инфлацията за нужни бързи политики, за което той не вижда „съгласие за това между коалиционните партньори“.

По думите му не е време „за оставката на Бойко Борисов или неговото оттегляне“. Според Дянков от ГЕРБ трябва да се оттеглят МТСП, инфраструктурните министри и здравният и те да не кадруват в ГЕРБ.

Той е убеден, че България трябва да влезе в еврозоната и, че не е проблем закъснението с формирането и гласуването на бюджета за следващата година.

Дянков заяви, че данъците не е необходимо да растат, а недостигът може да бъде компенсиран от парите, които ще влязат в европейските фондове.


Share Follow

Leave A Reply